Zoals ons bedrijfsnaam al zegt, zijn wij ook een fiscaal adviesbureau. De wetgeving verandert continu. Wij zorgen dat wij up to date blijven met de fiscale regels, hierdoor kunnen wij u zo goed mogelijk adviseren over uw eigen situatie. Samen kijken wij wat u als ondernemer fiscaal voordeel kan opleveren.

Bij ons kunt u terecht voor advies met betrekking tot de rechtsvorm van uw organisatie, belastingaangiften, correspondentie met de Belastingdienst.

Een bedrijfsopvolging, overname of sanering is niet zomaar geregeld. Ook hier komt advies bij kijken. Wat is de wens? En wat is fiscaal het voordeligst voor de ondernemer?
Naast het advies kunnen wij ook een begroting opstellen, de waarde berekenen van het bedrijf. Bij een overname kijken wij mee met het voorstel en geven wij advies in de verschillende fiscale aspecten.

De meeste ondernemers zullen wel eens investeringsplannen hebben. Sommige investeringen zijn noodzakelijk, anderen zijn wellicht fiscaal voordelig. Het advisering bij investeringsplannen gaat verder dan alleen het financiële gedeelte. Naast het feit of het fiscaal voordelig is, kijken wij ook naar de risico’s van de investering.

Als starter komt er de eerste periode veel op u af. U moet de onderneming inschrijven bij de Kamer van Koophandel, maar het is wel belangrijk om te weten welke rechtsvorm u kiest. Wat past het beste bij u? En wat zijn de verschillen tussen de rechtsvormen. Wij geven daarover advies en denken met u mee.

Zodra u zich heeft ingeschreven, krijgt u veel informatie. Hierdoor kan u ook iets vergeten. Wij zorgen door middel van de begeleiding en advies dat u zo goed mogelijk kunt starten met uw bedrijf. Daarnaast denken wij met u mee in de branche waar u werkzaam bent. Wat moet er geregeld worden en waar moet u rekening mee houden?

Wij adviseren ook over het opzetten van uw administratie en het maken van verkoopfacturen. Tijdens het advies zullen wij bespreken in hoeverre wij u daarbij helpen en welk gedeelte u zelf kunt uitvoeren.

De meeste ondernemers willen al hun tijd in het bedrijf steken en zo min mogelijk bezig zijn met hun administratie. Hierin kunnen wij u helpen. Wij zorgen voor de juiste verwerking van de administratie. Hierdoor is uw administratie up to date en heeft u er zo min mogelijk omkijken naar.

In overleg met u bespreken wij wat de wensen zijn. Mogelijkheden zijn dat wij de gehele administratie bijhouden, maar een gedeelte ervan kan ook. Hierdoor verwerkt u zelf ook een deel van de administratie. Daarnaast bespreken we ook welk boekhoudprogramma het beste past. Wij hebben met veel programma’s ervaren, maar staan ook open voor nieuwe programma’s.

Van starter tot ervaren ondernemer, wij kunnen u helpen met de verwerking van uw administratie.

Ons kantoor kan u helpen met het inboeken van de administratie. In gezamenlijk overleg wordt er afgesproken wat u als ondernemer zelf doet en wat wij als kantoor voor u verwerken.
Het is mogelijk dat u zelf de administratie bijhoudt en dat wij als kantoor met u mee kijken en controle voeren. Wellicht heeft u daar niet genoeg tijd voor en verwerkt u zelf een gedeelte van de administratie. Wij zullen dan als kantoor de rest op ons nemen.

Er zijn ook ondernemers die niks met de administratie hebben. Het is wel belangrijk dat alles wordt bijgehouden en bewaard. In dat geval kunnen wij als kantoor voor uw bedrijf de administratie verwerken.

Denk hierbij o.a. aan;

  • Verwerken van de kas/bank en facturen.
  • Indienen van de omzetbelasting.
  • Opstellen van (tussentijdse) cijfers.
  • Diverse werkzaamheden.

In overleg met u komen we tot een passende samenwerking.

Het schrijven van een ondernemingsplan wordt vaak als eerste investering gezien. Een ondernemingsplan geeft vaak een goede voorbereiding. U krijgt hierdoor inzicht in vaardigheden, doelen en eventuele risico’s.

De meeste ondernemingsplannen zijn ingedeeld in drie onderdelen

  1. U en uw onderneming.
    Hier komt de informatie over uw bedrijf en over u als persoon.
  2. Marketingplan
    In het marketingplan onderzoekt u de doelgroep en de markt. Hoe krijgt u uw product onder de aandacht bij de klanten.
  3. Financiële plan
    Het financieel plan gaat over de financiële zaken binnen het bedrijf. Is er geld nodig om te starten? Moet er een financiering geregeld worden?

Een ondernemingsplan is niet verplicht, maar wel handig.

Als ondernemer wilt u graag weten hoe gezond uw bedrijf is. Door het opstellen van de jaarrekening of tussentijdse jaarcijfers, kunnen we kijken hoe goed uw bedrijf loopt.

Bij tussentijdse cijfers is het ook goed om te kijken waar eventuele verbeterpunten zitten; hoe kan u meer omzet halen, bepaalde kosten drukken of zelfs goedkoper inkopen.

Niet voor iedere rechtsvorm is het verplicht om jaarcijfers te hebben, maar het is wel van belang voor de aangifte inkomstenbelasting.

Tijdens het ondernemen komen er altijd wel bepaalde zaken voorbij die aandacht verdienen. Onverwachte risico’s of gebeurtenissen. Ook hierin is het dan handig om eens te sparren of te bespreken wat de opties zijn.

Ook hiervoor kunt u met ons contact opnemen.

Elke onderneming moet een rechtsvorm kiezen die het beste past, maar welke rechtsvorm pas dan het beste bij uw onderneming? De rechtsvorm is van belang bij de bepaling van onder andere de aansprakelijkheid en betalingsverplichtingen.

Er zijn nogal wat verschillende rechtsvormen. De meest voorkomende zijn:

  • eenmanszaak
  • vennootschap onder firma
  • besloten vennootschap
  • vereniging of stichting.

Wij kunnen u helpen om de juiste rechtsvorm te kiezen.

Ook advies met betrekking tot het omzetten naar een andere rechtsvorm is mogelijk bij ons.

Voor de salarisadministratie kunt u ook bij ons terecht. Wij besteden dit niet uit, maar verwerken de salarissen van uw medewerkers zelf. Daarnaast houden wij ook de cao wijzigingen en loonsverhogingen in de gaten.
Wij maken zelf de loonstroken, contracten etc. Daarnaast werken wij met een online loondossier, waardoor werkgevers en werknemers digitaal hun gegevens kunnen zien.

Ook geven wij advies over de verschillende mogelijkheden omtrent contracten en bespreken dit met u als werkgever.

Wij hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van Verenigingen van Eigenaren (VvE). Wij zijn bekend met de regels omtrent VvE’s en verzorgen de administratie.
Daarnaast zijn wij ook aanwezig bij vergaderingen en verzorgen wij naar wens de notulen.

Tegenwoordig zijn er al veel boekhoudprogramma’s waarbij u zelf de aangifte omzetbelasting kunt indienen bij de Belastingdienst.
Ziet u dit niet zitten of wilt u graag dat wij dit voor u verzorgen dan is dat uiteraard mogelijk. Daarnaast verzorgen wij ook loonaangiften, aangifte inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting,
dividendbelasting etc..

Ook met het aanvragen/wijzigingen van toeslagen kunnen wij helpen.

U kunt voor alle werkzaamheden bij ons kantoor terecht.

Wilt u ook gebruik maken van één of meerdere van onze diensten, of wilt u meer weten?